Domů ProTibetské tipy Lahodný Tip #8 – Recept – Jak připravit tsampa koule z hořké...

Lahodný Tip #8 – Recept – Jak připravit tsampa koule z hořké čokolády

133

V rubrice LahodnýTip se dočtete i o receptech na tradiční chutná tibetská jídla nebo jídla inspirovaná tibetskými pokrmy. Přinášíme další recept z tradičního tibetského jídla – Tsampy – Tsampa koule z hořké čokolády. #lahodnýtip

Co budeme na tsampa koule z hořké čokolády potřebovat?

Připravíme si: 1 a 1/2 hrnku tsampy ● 50g hořké čokolády ● 1/2 hrnku mandlí ● 1 lžička skořice ● 2 lžíce kokosového oleje ● 4 lžíce datlové pasty (podle chuti) ● kakao na obalení.

Jak postupujeme? Hořkou čokoládu a kokosový olej rozpustíme ve vodní lázni. Mandle oloupeme a pomeleme, popřípadě najemno nasekáme. V míse smícháme všechny ingredience dohromady a vytvoříme sypkou nelepivou hmotu. Z ní tvarujeme koule a ty pak obalíme v kakau. A můžeme podávat.

Ochutnat tsampu

Tsampu vyrábíme z českého celozrnného ječmene podle tibetské receptury. Tsampa je tradiční pokrm s tisíciletou historií, jedná se o namletý pražený ječmen oříškové chutě a vůně. Představuje možnost zdravé snídaně i svačiny, ideální na doma i na cesty, možný k využití ve sladké i slané podobě. MOST ProTibet Vám přeje dobrou chuť.