LahodnýTip #3 – Recept – Jak připravit kokosové koule s rozinkami

LahodnýTip #3 – Recept – Jak připravit kokosové koule s rozinkami

303
Sdílejte

V rubrice LahodnýTip se dočtete i o receptech na tradiční chutná tibetská jídla nebo jídla inspirovaná tibetskými pokrmy. Začínáme zlehka, přinášíme první recept z tradičního tibetského jídla – Tsampy – Kokosové koule s rozinkami. #lahodnýtip

Co budeme na kokosové koule s rozinkami potřebovat?

Připravíme si: ● 1 hrnek tsampy ● půl hrnku na jemno strouhaného kokosu ● čtvrt až půl hrnku rozinek ● 3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje ● špetku skořice, vanilky a kardamomu ● mléko – rýžové, sojové

Jak postupujeme? Stranou si necháme asi čtvrt hrnku kokosu, ostatní ingredience smícháme ručně nebo v mixéru, přidáme mléko a uděláme těsto, aby se nelepilo. Těsto můžeme zpočátku míchat vařečkou a dodělat rukou nebo rovnou začít rukou. Vytvoříme kuličky a obalíme je v kokosu.

A můžeme podávat. MOST ProTibet Vám přeje dobrou chuť.

Tsampa_Tatsampa

Ochutnat tsampu

Tsampu si dnes můžete koupit dokonce i v České republice. Vyrábí se z českého a slovenského bio ječmene podle tibetské receptury. „Rád bych obohatil český jídelníček o zdravou a praktickou potravinu,“ vysvětluje výrobce Jiří Engliš důvod, proč začal tuto tradiční tibetskou potravinu u nás nabízet. „Tsampu vyrábím z českého bio ječmene, který pečlivě ručně zpracovávám, melu na kamenném mlýně a balím do papírových obalů. Mám rád tradiční řemesla a poctivou práci,“ přibližuje. A dodává: „Tsampa je skvělá. Denně ji nejen snídám, ale používám různě a do všeho. Dává mi sílu, zasytí a je hned hotová. Někdy si ji dělám i se slaným čajem, jak jsem ji jedl často v Indii.“

Přečtěte si celý článek: LahodnýTip#1 – Tsampa – tradiční tibetský pokrm netradičně i v ČR

Recept i fotografie pochází ze stránky www.tatsampa.cz. Děkujeme a ještě jednou přejeme dobrou chuť.