Domů ProTibetské tipy LahodnýTip #3 – Recept – Jak připravit kokosové tsampa koule s rozinkami

LahodnýTip #3 – Recept – Jak připravit kokosové tsampa koule s rozinkami

818

V rubrice LahodnýTip se dočtete i o receptech na tradiční chutná tibetská jídla nebo jídla inspirovaná tibetskými pokrmy. Začínáme zlehka, přinášíme první recept z tradičního tibetského jídla – Tsampy – Kokosové koule s rozinkami. #lahodnýtip

Co budeme na kokosové koule s rozinkami potřebovat?

Připravíme si: ● 1 hrnek tsampy ● 3/4 hrnku kokosu ● 1/2 hrnku rozinek ● 1/3 hrnku mléka (kokosového, sójového či jiného) ● 2 lžíce kokosového oleje ● špetku skořice a kardamomu ● javorový sirup dle chuti na doslazení

Jak postupujeme? Namočíme rozinky do horké vody alespoň na 10 minut, pak scedíme. Kokos na sucho opražíme, půl hrnku přidáme do směsi, čtvrt si necháme na obalování koulí. Rozpustíme kokosový olej. V míse smícháme všechny ingredience dohromady, mléko doléváme postupně a vytvoříme sypkou nelepivou hmotu. Z ní tvarujeme koule a ty pak obalíme v kokosu. A můžeme podávat.

Ochutnat tsampu

Tsampu vyrábíme z českého celozrnného ječmene podle tibetské receptury. Tsampa je tradiční pokrm s tisíciletou historií, jedná se o namletý pražený ječmen oříškové chutě a vůně. Představuje možnost zdravé snídaně i svačiny, ideální na doma i na cesty, možný k využití ve sladké i slané podobě. MOST ProTibet Vám přeje dobrou chuť.