LahodnýTip #5 – Recept – Jak připravit kaši s čerstvým ovocem

LahodnýTip #5 – Recept – Jak připravit kaši s čerstvým ovocem

407
Sdílejte

V rubrice LahodnýTip se dočtete i o receptech na tradiční chutná tibetská jídla nebo jídla inspirovaná tibetskými pokrmy. Prvním receptem byly kokosové koule s rozinkami, dnes pokračujeme dalším receptem z tradičního tibetského jídla – Tsampy – Kaše s čerstvým ovocem. #lahodnýtip

Co budeme na kaši s čerstvým ovocem potřebovat?

Připravíme si: ● 5 lžíc tsampy ● čerstvé ovoce – jahody, borůvky, třešně, maliny, jablka, hrušky ● kokosový olej ● špetku kardamonu ● půl hrnku mléka – rýžové, sojové

Jak postupujeme? Do misky s tsampou přidáme kokosový olej, kardamon a rýžové mléko. Zamícháme, přidáme ovoce a opět zamícháme a je hotovo. Je-li ovoce málo sladké, lze dosladit např. datlovým sirupem.

Doplníme ovocem podle chuti, například v kombinaci borůvky – jahody – jablko, banán – borůvky, švestky – hruška.

A můžeme podávat. MOST ProTibet Vám přeje dobrou chuť.

Tsampa_Tatsampa

Ochutnat tsampu

Tsampu si dnes můžete koupit dokonce i v České republice. Vyrábí se z českého a slovenského bio ječmene podle tibetské receptury. „Rád bych obohatil český jídelníček o zdravou a praktickou potravinu,“ vysvětluje výrobce Jiří Engliš důvod, proč začal tuto tradiční tibetskou potravinu u nás nabízet. „Tsampu vyrábím z českého bio ječmene, který pečlivě ručně zpracovávám, melu na kamenném mlýně a balím do papírových obalů. Mám rád tradiční řemesla a poctivou práci,“ přibližuje. A dodává: „Tsampa je skvělá. Denně ji nejen snídám, ale používám různě a do všeho. Dává mi sílu, zasytí a je hned hotová. Někdy si ji dělám i se slaným čajem, jak jsem ji jedl často v Indii.“

Přečtěte si celý článek: LahodnýTip#1 – Tsampa – tradiční tibetský pokrm netradičně i v ČR

Recept i fotografie pochází ze stránky www.tatsampa.cz. Děkujeme a ještě jednou přejeme dobrou chuť.