Domů ProTibetské tipy LahodnýTip #7 – Recept – Jak připravit Gulab jamun

LahodnýTip #7 – Recept – Jak připravit Gulab jamun

726

V rubrice LahodnýTip se dočtete o receptech na tradiční chutná tibetská jídla nebo jídla inspirovaná tibetskými pokrmy. Dnes přinášíme recept na gulab jamun – tradiční indickou sladkost, která je v tibetské komunitě velmi populární. #lahodnýtip

Dezert Gulab jamun jsou kuličky ze sušeného mléka namočené v cukrovém sirupu. Jsou velmi sladké a můžete je podávat se zmrzlinou nebo ovocnou omáčkou a posypané kousky sekaných mandlí nebo pistácií.

Instantní směs Gulab jamun

Co budeme na sladké kuličky potřebovat?

Připravíme si: ● instantní směs Gulab jamun ● voda ● olej ● cukr krystal

Jak postupujeme? Instantní směs nasypte do mísy a po menších dávkách přidejte 100 – 120 ml vody. Zpracujte hladké vláčné těsto. Na ruce nebo přímo na každou kuličku dejte pár kapek oleje a tvarujte menší kuličky. Pokud kuličky na povrchu praskají nebo se drolí, přidejte si na ruce olej a kuličky opláchněte vodou. Pak znovu zpracujte.

Kuličky smažte na nízkou teplotu v dostatečném množství oleje, kuličky musí být alespoň z poloviny ponořené. Smažte ze všech stran dozlatova.

Připravte si hutný cukrový sirup. Na sirup budete potřebovat 2 hrnky cukru krystal a 1 a 1/2 půl hrnku vody. Promíchejte, přiveďte k varu a vařte 10 – 15 minut, dokud cukrový sirup nezhoustne.

Kuličky smíchejte s cukrovým sirupem. Sirup musí být teplý, kuličky v něm promíchávejte zhruba 5 minut.

A můžeme podávat. MOST ProTibet Vám přeje dobrou chuť.